ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

17 ΝΟΕΜΒΡΗ

17noe1Η φετινή γιορτή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν μια από τις ωραιότερες που έχουμε ζήσει στο σχολείο μας. Ιδιαίτερο είναι έτσι κι αλλιώς το χρώμα αυτής της επετείου αφού αφορά τη σπουδαιότερη δράση του αντιδικτατορικού αγώνα και η οποία προήλθε από την νεολαία τη χώρας μας . Τα τμήματα της ΣΤ τάξης με την καθοδήγηση της κας Ρίτσκου Κατερίνας και του κ Γκώγκου Σταύρου δημιούργησαν πραγματικά μια πλήρη εικόνα της εξέγερσης και την έντυσαν ιδανικά με τους ήχους των τραγουδιών του Θεοδωράκη και τις λέξεις του Ρίτσου και του Ελύτη. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που η Ελισάβετ (μαθήτρια του ΣΤ2) υποδυόμενη τη μάνα που γυρεύει το χαμένο της παιδί στα χαλάσματα του Πολυτεχνείου με αναφιλητά και με δυσκολία ολοκλήρωσε το ποίημα. Την ευχαριστούμε για τη συγκίνηση που μας έκανε να νιώσουμε και για τη δύναμη που έδωσε στις λέξεις του ποιήματος.
17noe2Συγχαρητήρια σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου