ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ


Είμαι ένα παιδί από το 9ο δημοτικό σχολειό Πτολεμαΐδας και θέλω να σε πληροφορήσω για την πόλη μου.

Αν έρθεις ποτέ στην Πτολεμαΐδα το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι τα εργοστάσια που στέλνουν ρεύμα σε όλη την Ελλάδα. Αν δεν υπήρχαν τα εργοστάσια, η Πτολεμαΐδα ίσως ακόμη να ήταν χωριό. Επίσης μπορείς να επισκεφθείς τα μεγάλα ορυχεία μας που βγάζουν λιγνίτη, (για αυτό άλλωστε τα λένε και λιγνιτωρυχεία).

Πιο μέσα στην πόλη θα δεις το μουσικό γυμνάσιο, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και το δημαρχείο .Θα δεις και τις όμορφες εκκλησιές όπου οι ιερείς χτυπούν τις καμπάνες κάθε πρωί . Ένα ενδιαφέρον θέαμα μπορεί να γίνει και το υδραγωγείο που έφτιαξαν προσφυγές από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Ωραία θα ήταν να επισκεφτείς το λαογραφικό και αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου εκτίθενται και πίνακες ζωγραφικής.

Αν σε ενδιαφέρει η εκπαίδευση, πρέπει να μάθεις ότι υπάρχουν 12 Δημοτικά, 5 Γυμνάσια, 4 Λύκεια, 3 Τ.Ε.Ε και 1 Ι.Ε.Κ. Αν πας στην πλατεία θα δεις το άγαλμα του Πτολεμαίου όπως επίσης και ένα μεγάλο πανέμορφο σιντριβάνι. Πιο δίπλα υπάρχουν πολλά καφέ και μαγαζιά. Ένας τόπος για μικρούς και μεγάλους μπορεί να γίνει και το παλιό πάρκο (έτσι λένε το πάρκο) , διότι έχει και σιντριβάνι με παγκάκια γύρω-γύρω για τους ηλικιωμένους, παιδική χαρά για τα παιδιά και καφετέρια για τους μεγάλους. Υπάρχουν και άλλα μικρότερα πάρκα .

Η Πτολεμαΐδα είναι μια καινούρια πόλη και έχει ενδιαφέρον να την επισκεφθείς.

Καλώς να ρθεις !!!


Αγγελική Καρ. ΣΤ1

6 σχόλια: