ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ


Τα Λαμπραντόρ είναι σκυλιά μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους. Συγκεκριμένα, το ύψος ενός αρσενικού Λαμπραντόρ κυμαίνεται από 56 έως 63 εκατοστά ενώ το αντίστοιχο του θηλυκού από 54 έως 60 εκατοστά. Όσον αφορά το βάρος, ένα αρσενικό Λαμπραντόρ συνήθως ζυγίζει από 30 έως 36 κιλά ενώ ένα θηλυκό από 27 έως 32 κιλά.

Το τρίχωμά του είναι σχετικά κοντό και γυαλιστερό. Οι χρωματισμοί που μπορεί να έχει είναι μαύρο, καφέ και κίτρινο.

Τα Labrador αγαπάνε τους ανθρώπους.

Το Labrador σας θα θέλει να είναι με σας όλη την ώρα.

Δεν πρόκειται να θελήσουν να μείνουν μόνα τους έξω, ούτε θα θέλουν να είναι μόνα όλη την ημέρα ενώ είστε στην εργασία. Όταν είστε στο σπίτι, θα θελήσουν να είναι κοντά σε σας…και θα παίζουν όλη την ώρα μαζί σας . Εάν πάρετε ένα κουτάβι Λαμπραντόρ, θα είστε ο ολόκληρος κόσμος του κουταβιού.


Το Λαμπραντόρ είναι πολύ ευφυές. Με τη σωστή κατάρτιση, μπορούν να είναι μια πραγματική χαρά - η νοημοσύνη τους τους κάνει τα καλύτερα σκυλιά detectives και οδηγούς.

Η ομορφιά είναι πολύ σημαντική φυσικά, αλλά το Λαμπραντόρ είναι πολύ περισσότερο από ένα όμορφο σκυλί. Είναι ευγενικά και καλόψυχα σκυλιά που ο σκοπός τους στην ζωή είναι να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.

Βασίλης - Καλλιόπη

3 σχόλια:

  1. πολυ ομορφη επιλογη και πολυ ωραιες εικονες. Μπραβο παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφείς κι επαρκείς πληροφορίες σ'ένα κείμενο με πολύ ωραίο λεξιλόγιο.Μπράβο Καλλιόπη,μπράβο Βασίλη.
    Μαρία ΓΔΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή