ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Λύκος

Ο Λύκος είναι θηλαστικό της τάξης των σαρκοφάγων και έχει κοινή καταγωγή με το σκύλο. Θεωρείται πρόγονος όλων των ειδών σκύλων που υπάρχουν σήμερα. Οι λύκοι παλιά κατοικούσαν στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρασία και την Μέση Ανατολή.

Κάθε λύκος έχει συνολικά 42 δόντια με μεγάλους κυνόδοντες. Το ύψος του φτάνει μέχρι τα 65-90cm και ζυγίζει μέχρι 30-50 κιλά. Κάθε λύκος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 40-50km. Η διατροφή τους περιλαμβάνει μικρά ζώα ,καρπούς και αγροτικά ζώα.

Η εγκυμοσύνη ενός θηλυκού διαρκεί 60-63 ημέρες και γεννά 4-7 μικρά. Ο λύκος κυνηγά τη νύχτα ενώ την ημέρα κρύβεται σε υπόγειες στοές ή κοιλότητες βράχων.

Κανένα άλλο ζώο δεν έχει πλουτίσει τους μύθους και τις παραδόσεις των λαών όλου του κόσμου όπως ο λύκος. Σύμβολο δύναμης και ελευθερίας στοιχειώνει με την παρουσία του θρύλους και παραμύθια εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στις μέρες μας ο “κακός λύκος” των παραμυθιών δεν είναι παρά ένα τρωτό είδος που χρειάζεται προστασία.

Ιωάννα - Σάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου