ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σαρ Πέι


ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ύψος 46-51cm

Βάρος 18-25kg

Διάρκεια ζωής 8-11 χρόνια

Χωρίς καμία αμφιβολία το κινέζικο σαρ-πέι είναι μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες ράτσες σκυλιών στον κόσμο.

Έως τη δεκαετία του '70 τα Σαρ Πέι θεωρούνταν σπάνιο είδος, ωστόσο από το 1977 και μετά ο αριθμός τους αυξήθηκε θεαματικά.

Τα Σαρ Πέι φρόντιζαν για τα κοπάδια. Το περίεργο δέρμα του, γεμάτο πτυχές, αποτελούσε ένα ακόμη πλεονέκτημά του καθώς δυσκόλευε τον «εχθρό» να το κρατήσει στο στόμα του. Στην πραγματικότητα, το κινέζικο Σαρ Πέι μπορεί να χρησιμοποιήσει το δέρμα για την υπεράσπιση.

Είναι μεσαίας δομής ζώο με μεγάλο κεφάλι γεμάτο λεπτές πτυχές. Τα μικρά μάτια είναι ανάλογα με το χρώμα του σκύλου, σκούρα αν είναι σκουρόχρωμο, και ανοιχτά αν είναι ανοιχτόχρωμο. Τα αυτιά βρίσκονται ψηλά στο κεφάλι, κλίνουν προς τα εμπρός, είναι μικρά, τριγωνικά και σε απόσταση μεταξύ τους. Η ουρά είναι χοντρή και στρογγυλή. Το τρίχωμά του είναι πολύ κοντό και τραχύ.

Πετρούλα - Βαρβάρα

1 σχόλιο: