ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Μουσειο Βυζαντινου Πολιτισμου


Το είχαμε πολύ καιρό στο νου μας, κι αν βάλουμε κάτι στο μυαλό μας δε μας το βγάζεις με τίποτε. Η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο άψε - σβήσε.
Τα τμήματα της Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου , με την προσθήκη των 14 παιδιών του ΔΣ Ανατολικού, ταξίδεψαν χτες στη Θεσ/νίκη για τις επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Κινηματογράφου.


Εμείς , τα παιδιά της Πέμπτης, είχαμε προετοιμαστεί και εστιάσαμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία γράψαμε τις παρατηρήσεις μας , ενώ κάποια άλλα τα σχεδιάσαμε για να τα επεξεργαστούμε στην τάξη.
Το Μουσείο ,εντυπωσιακό, περισσότερο εντυπωσιακό από ότι το περιμέναμε , οι χώροι του μεγάλοι, όμορφοι και τα εκθέματα επίσης εντυπωσιακά και άψογα τοποθετημένα κατά περιόδους. Το προσωπικό , τέλος, πολύ καλά ενημερωμένο , παρών σε κάθε σημείο των χώρων του μουσείου, με ευγένεια και υπομονή μας βοήθησε πολύ στην ξενάγησή μας.
Αν μας ρωτήσετε, εμείς σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

2 σχόλια:

  1. μπράβο σας . πολύ όμορφη η εκδρομη σας. Χαρα στο κουράγιο σας να παιρνετε τετοια ευθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πετρούλα(kai omos eimai edo)Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου, 2011

    Πολύ οραία εκδρόμη.Και σίγουρα το μουσείο θα μου μείνει αξέχαστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή