ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009


Αγαπητή Φύση

σου ζητάω συγγνώμη! Ζητώ συγγνώμη για όλα όσα κάνουμε σε εσένα. Που σε κάνουμε να υποφέρεις, που σε σκοτώνουμε κάθε μέρα.

Θέλω πολύ να βοηθήσω γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω αυτό το γκρίζο πράγμα γύρω μου που το λένε τσιμέντο. Έχω βαρεθεί να περπατώ στο δρόμο και να βλέπω παντού πολυκατοικίες, θεόρατες κι έτοιμες να με κατασπαράξουν. Έχω βαρεθεί πια να αναπνέω βρόμικο αέρα, χωρίς οξυγόνο.

Τα πράγματα στην πόλη μοιάζουν απαίσια. Θέλω να αντιδράσω , να προλάβω πριν χαθεί όλο το πράσινο αλλά δεν ξέρω πώς. Πώς να πείσω τόσους ανθρώπους οτι σε χρειαζόμαστε, οτι σε έχουμε ανάγκη;
Πιστεύω πως ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!

Αν μου ζητούσαν να κάνω μια ευχή, θα ευχόμουν να αντικατασταθεί το γκρίζο με τα χρώματα και τις μυρωδιές των λουλουδιών.

Με μεγάλη αγάπη

Ελισάβετ Τσ. Ε1

3 σχόλια:

 1. ετσι πωs παμε οι δρομοι αντι για τσιμεντο θα ειναι στρωμενοι με τα σκουπιδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν Ελισάβετ οφείλει κάποιος να ζητήσει συγγνώμη, αυτή είναι η γενιά μας που αντί να κληρονομήσει σε εσάς μια καλή γη σας κληρονόμησε έναν πληγωμένο πλανήτη.
  Συγγνώμη λοιπόν....
  Για όσα κάναμε και πιο πολύ για όσα δεν κάναμε για εσάς.
  Για όλους τους ανθρώπους τής προηγούμενης γενιάς που ενώ γνώριζαν αλλά δεν έκαναν όσα έπρεπε.
  Συγγνώμη.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν κάποιος μολύνει τη φυση δεν είναι ένας είναι πολλοί και άσχετα το ποιος το ποιος το κάνει όλοι μαζί περέπει να το αντιμετωπίσουμε!!!
  Κωνσταντίνος Κατσούλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή