ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Μουσειο Κινηματογραφου



Η ιδέα μας άρεσε από την αρχή. Να συνδυάσουμε την επίσκεψη στο Βυζαντινό μουσείο με μια επίσκεψη στο μουσείο κινηματογράφου. Αν και αργήσαμε πολύ στο ραντεβού μας και ήμασταν ήδη πολύ κουρασμένοι , οι υπεύθυνοι του Μουσείου μάς καθοδήγησαν στο ταξίδι μας στην έβδομη τέχνη με χαρακτηριστική υπομονή.

Μας έδειξαν την τεχνική του κινηματογράφου, την εξέλιξή του από την εποχή των αδελφών lumiere έως τους 3D σημερινούς κινηματογράφους. Είδαμε κινηματογραφικές μηχανές όλων των εποχών, αποσπάσματα ταινιών , από το βωβό και ασπρόμαυρο έως το έγχρωμο και ομιλούντα κινηματογράφο.

Η έκπληξη , βέβαια, ήταν στο τελευταίο μέρος όπου χωριστήκαμε σε ομάδες , μοιράσαμε ρόλους (σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, φροντιστές, ενδυματολόγοι, ηθοποιοί) και φτιάξαμε μια μικρή ταινία σε δύο εκδοχές , ασπόμαυρη και βωβή η πρώτη , έγχρωμη και με ήχο η δεύτερη. Την αποτυπώσαμε σε DVD και την πήραμε ως αναμνηστικό.
Η εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Το μουσείο απ την αρχή ως το τέλος μάς κράτησε το ενδιαφέρον και , αν και κουρασμένοι όλοι μας, οι δύο ώρες που μείναμε εκεί πέρασαν εκπληκτικά γρήγορα.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπαλλήλους του μουσείου για την καταπληκτική συνεργασία τους με τα παιδιά, για την υπομονή τους, για την ανεκτικότητά τους για τη ζωηράδα μας και για τον ενθουσιασμό που μετέφεραν στα παιδιά.
Αν δεν έχετε πάει , να πάτε.

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

2 σχόλια:

  1. κυριε εμας δεν μας πηγατε σε κανενα απο τα δυο μουσεια τελος παντων εμας μας πηγατε αλλου!!!!

    Κωνσταντινος Λαζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή