ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Το νησί της <Νίκης>


Η Σαμοθράκη , ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας , υπάγεται διοικητικά στο Νομό Έβρου - αποτελεί το μοναδικό νησί του νομού - και συνιστά την ομώνυμη επαρχία και τον ομώνυμο δήμο. Ο μόνιμος πληθυσμός σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου είναι 3.083 κάτοικοι. Μέσω του λιμανιού της Καμαριώτισσας η Σαμοθράκη συνδέεται ακτοπλοϊκά κυρίως με την Αλεξανδρούπολη και δευτερευόντως με την Καβάλα, το Λαύριο καθώς και με άλλα νησιά του Αιγαίου. Η οικονομία της Σαμοθράκης βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και την αλιεία.
Η Σαμοθράκη είναι παγκοσμίως γνωστή λόγω του διάσημου αρχαιοελληνι
κού αγάλματος της Νίκης, το οποίο βρέθηκε το 1863 στο νησί. Το άγαλμα, ύψους 2,75 μέτρων, εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.
Πάνω από τη θάλασσα, σε υψόμετρο 1.600, υψώνεται ο Σάος (Φεγγάρι).Το πάρκο αιολικής ενέργειας, που με πανύψηλους ανεμόμυλους επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ο τόπος είναι γνωστός από τους αρχαιότατους χρόνους, γιατί εδώ γίνονταν τα Kαβείρια Mυστήρια, ξακουστά όσο και τα Eλευσίνια. Θα δείτε τα ερείπια της αρχαίας Σαμοθράκης κοντά στην Παλαιό
πολη.
Δανάη Π., Ελισσλαβετ Τσ, Μαρία Π. , Μαρία Στ.

2 σχόλια: