ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Εχουμε ένα φίλο μακρινό

Το ΣΤ1 έχει εδώ και δυο χρόνια την αναδοχή ενός παιδιού-του Farley- από τη Βραζιλία μέσω της ACTIONAID. Ο Farley είναι ένας οκτάχρονος Βραζιλιάνος που ζει σε μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας αυτής. Τα χρήματα που στέλνουν τα παιδιά βοηθούν την κοινότητα που ζει να αναπτύξει υποδομές για να μπορέσει να αναπτυχθεί.
Χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστούν γεωτρήσεις για την ύδρευση της κοινότητας και την άρδευση των λίγων χωραφιών τους κι έτσι να μπορέσουν να αναπτύξουν την παραγωγή τους. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν για υποδομές εκπαίδευσης μικρών και μεγάλων.
Η προσφορά αυτή των παιδιών είναι περισσότερο σημαντική από μια απλή πράξη ελεημοσύνης ,αφού οι επιπτώσεις στη ζωή του farley και της κοινότητας που ζει είναι σημαντικές και μόνιμες.
Η ACTIONAID μας ζήτησε να στείλουμε ένα γράμμα και μια φωτογραφία στο Βραζιλιάνο φίλο μας.


και το κάναμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου