ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

ΒΙΒΛΙΑ...

 Να γιατί <πρέπει> να διαβάζουμε εξωσχολικά βιβλία…
  Η αλήθεια είναι ότι δεν <πρέπει> να διαβάζουμε βιβλία.  Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι όμως ωραίο , τα βιβλία μάς προσφέρουν και μερικά σπουδαία πράγματα , όπως:


1)    Ένα βιβλίο δίνει <τροφή> στη φαντασία μας , ώστε να κάνουμε την πραγματικότητα πιο παραμυθένια και πιο ταξιδιάρικη!
2)     Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε πιο όμορφες λέξεις στην καθημερινότητα μας και είναι ένας τρόπος για να πλουτίσουμε το λεξιλόγιο μας.
3)     Γνωρίζουμε  άλλους κόσμους , τις σκέψεις άλλων ανθρώπων , καθώς και το πώς αντιδρούν σε κάποιες καταστάσεις που δημιουργούν πρόβλημα και σε εμάς.
4)     Μπορούμε να βρούμε εύκολα και γρήγορα απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουμε για το τι συμβαίνει γύρω μας.
5)     Στα βιβλία υπάρχουν πολλές ιδέες για να δημιουργήσουμε νέα πράγματα , όπως χειροτεχνίες , μαγειρική , ζωγραφιές….
6)     Είναι απλά τόσο απολαυστικό και υπέροχο να κάθεσαι κάτω από τη σκιά ενός δέντρου , η σε μια ζεστή γωνία στο καθιστικό σου η στο κρεβάτι σου και να διαβάζεις μια όμορφη ιστορία!
                  Θεοδώρα  Ζ.      ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου