ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ


Στο κυλικείο
 Σήμερα , όπως είχαμε κανονίσει από την Παρασκευή, πήγαμε στα τμήματα της Α'  τάξης και γνωρίσαμε τους μικρούς μας φίλους. 
Κάθε παιδί της ΣΤ'  τάξης <υιοθέτησε> έναν μαθητή από την Α' τάξη, γνωρίστηκε μαζί του και από σήμερα θα είναι ο <Μεγάλος του φίλος>.
Πήραμε απ το χεράκι τα μικρά παιδιά και τα ξεναγήσαμε στους χώρους του σχολείου. Στο κυλικείο, στα γραφεία του Διευθυντή και των Δασκάλων, στις τουαλέτες , στις αίθουσες της Πληροφορικής και των εκδηλώσεων και τέλος στη δική μας αίθουσα.
Στόχος αυτής της ιδιαίτερης σχέσης των <Μεγάλων> τάξεων με τις <μικρές> είναι να υποδεχτούμε ομαλά τα μικρά παιδιά , να τα εντάξουμε στους χώρους του σχολείου στους οποίους πρέπει να κινούνται με άνεση και δίχως τον παραμικρό φόβο. 
Στην τάξη μας
Θα κάνουμε πολλά πράγματα μαζί σε όλη τη χρονιά και θα δυναμώσουμε τη σχέση μας μαζί τους. 
Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και πραγματικά περιμένουμε την επόμενη δραστηριότητα που θα κάνουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου