ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

BULLYING

                                  BULLYING
είναι ο διεθνής όρος που αφορά το σχολικό εκφοβισμό. Είναι ένα φαινόμενο ,δυστυχώς πολύ συχνό, της εποχής μας που προκαλεί μεγάλο άγχος στα παιδιά -θύματα όπως και στους γονείς τους, που αντιμετωπίζουν συχνά το φόβο και την άρνηση των παιδιών τους να πάνε στο σχολείο.
Bullying θεωρείται μια πολυδιάστατη επιθετική συμπεριφορά η οποία προέρχεται από παιδιά και μπορεί να είναι λεκτική, σωματική ή και ψυχολογική και που επαναλαμβάνεται με σκοπό να βλάψει, να πονέσει και να αναστατώσει το παιδί - θύμα, χωρίς το ίδιο να έχει προκαλέσει με κανέναν τρόπο τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Η πιο διαδεδομένη μορφή bullying είναι η λεκτική, δηλαδή πειράγματα, απειλές, προσβολές  . Μετά έρχεται η σωματική μορφή με σπρωξίματα ,κλωτσιές και γενικότερα βίαιες συμπεριφορές και τέλος η ψυχολογική του διάσταση , με την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού,της καταστροφής προσωπικών αντικειμένων, του εκφοβισμού, της διάδοσης φημών κ.α
Τα ηλεκτρονικά μέσα , κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook , twitter κ.α) χρησιμοποιούνται συχνά από τους θύτες με στόχο να εκβιάσουν και να εκφοβίσουν τα παιδιά-θύματα.
Ας βοηθήσουμε όλοι , ο καθένας από τη μεριά του, ώστε το φαινόμενο αυτό να εξαφανιστεί από τα σχολεία μας.

Ηλιάννα Τσ.     ΣΤ2

1 σχόλιο: