ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Διαβάζοντας παραμύθια στα παιδιά της πρώτης        Την  περασμένη Παρασκευή  4 Οκτωβρίου τέσσερα κορίτσια του ΣΤ2 διάβασαν και δραματοποίησαν το μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά “Τα τρία μικρά λυκάκια” στα παιδιά της πρώτης τάξης.  Όταν  τελείωσε η αφήγηση  γίνανε   κάποιες ερωτήσεις κατανόησης στα μικρά παιδιά. Σχεδόν όλα τα παιδιά ήξεραν τις απαντήσεις γιατί είχαν κατανοήσει το παραμύθι. Τα παιδιά  της πρώτης ήταν πολύ χαρούμενα και τα πρόσωπά τους έλαμπαν από χαρά.Την επόμενη Δευτέρα τα παιδιά της πρώτης μας ανταπέδωσαν την επίσκεψη, ανέβηκαν στην τάξη μας και μας κέρασαν.
 Αυτό θα γίνεται συχνά και έως ότου τα παιδιά της πρώτης μάθουν να διαβάζουν. Τότε θα αντιστρέψουμε τους όρους και την ημέρα που οι μικροί μας φίλοι θα ανέβουν στην τάξη μας για να μας διαβάσουν εκείνοι το παραμύθι τους θα κάνουμε μια όμορφη γιορτή για το σχολείο αλλά και -γιατί όχι- για τους γονείς τους.
 Ηλιάνα Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου