ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δημοκρατία της Κιργιζίας



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΗΣ ΚΙΡΓΙΖΙΑΣ (ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ
Σημαία Κιργιζίας
 
Κιργιζία
H Δημοκρατία της Κιργιζίας (Κιργιστάν) είναι ένα κράτος της κεντρικής Ασίας. Περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το  Ουζμπεκιστάν. Πρωτεύουσά της είναι το Μπισκέκ. Προηγουμένως ήταν δημοκρατία της Σοβιετικής ένωσης και είναι ανεξάρτητη από το1991. Έχει έκταση 198.500 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 5.587.443 κατοίκους, με βάση εκτιμήσεις του 2011
 Κλίμα

Το κλίμα της Κιργιζίας είναι ηπειρωτικό με μεγάλες θερμοκρασιακές διακυμανσεις κατά περιοχές, λόγω της μεγάλης διαφοράς του υψομέτρου. Στις χαμηλότερες περιοχές φυσούν θερμοι άνεμοι της ερήμου, ενώ στις υψηλότερες ψυχροί άνεμοι. Τα καλοκαίρια είναι ξήρα με απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία 43οC, ενώ οι χειμώνες ψυχροί, με απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία - 53ο C.
 

                              Χλωρίδα και πανίδα

Η βλάστηση είναι αλπική σε χαμηλό υψόμετρο και στις βόρειες πλαγιές υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις δασών κωνοφόρων δέντρων, καθώς και καρυδιές,  λευκές, ιτιές και οπωροφόρα. Στα δάση της ζουν άφθονα είδη πουλιών και ζώων, λίγκες, καφετιές αρκούδες, ελάφια, αγριοπρόβατα, ο πάνθηρας των ζιονιων κ.α. Στις ερήμους αφθονούν αρκετά είδη τρωκτικών, ερπετών, καθώς επίσης και σκαντζόχοιροι.


Αναστάσιος Κ.    ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου