ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Βεργίνα - Άγιος Νικόλαος

Σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου επισκεφθήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Τα περισσότερα παιδιά δεν είχαν ξαναμπει στο μουσείο της Μεγάλης Τούμπας όπου βρίσκεται ο τάφος του Φιλίππου Β΄. 
Σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης έξω και κυρίως μέσα στο χώρο του μουσείου όλοι ήταν πραγματικά υποδειγματικοί παρά τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Σ αυτό βοήθησε η επιβλητικότητα του χώρου και η σπουδαιότητα των εκθεμάτων.Το να βρίσκεσαι απέναντι στη χρυσή λάρνακα που φύλαξε το σώμα του Φιλίππου Β΄ για δυο χιλιετίες ή απέναντι στο οικοδόμημα που έφτιαξαν οι Μακεδόνες για τελευταία κατοικία του μεγάλου αυτού ηγέτη και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι αληθινά συγκλονιστικό.  
Στη συνέχεια, κι αφού ξεκουραστήκαμε λιγάκι να πάρουμε μια ανάσα στο αναψυκτήριο του Μουσείου, πήραμε το δρόμο για το άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα.

Πρόκειται ίσως για ένα από τα ωραιότερα άλση της περιοχής.
Παρά λίγο ,βέβαια, να μας τα χαλάσει ο καιρός, που για λίγα λεπτά μας ψιχάλισε, αλλά τελικά ένας όμορφος και συμπονετικός  ήλιος μας άφησε να χαρούμε τις ομορφιές  του τοπίου. 
Ήταν στ΄ αλήθεια μια πολύ όμορφη εκδρομή !

1 σχόλιο: