ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Λίμνη Πλαστήρα


Θέση:  Θεσσαλία
 Έκταση:  24Κm
Μέγιστο Μήκος: 12Κm
Μέγιστο Πλάτος: 4Κm
Μέσο βάθος: 60m
Υψόμετρο:750m
Νομός: Καρδίτσα

    Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα ή λίμνη  Ταυρωπού  , δημιουργήθηκε το 1959-1960 ενώ η σύλληψη της ιδέας για την δημιουργία της λίμνης στο συγκεκριμένο σημείο έρχεται χρόνια  πριν από τον στρατηγό Νικόλαο πλαστήρα. Σκοπός της ήταν η ύδρευση της πόλης της Καρδίτσας και η άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου.

   Η λίμνη Πλαστήρα έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε έναν από τους δημοφιλέστερους εκδρομικούς παραδείσους για αποδράσεις είτε κοντά στην γαλήνια επιφάνεια της λίμνης είτε στους ορεινούς προορισμούς γύρω από αυτήν. Από την Αθήνα απέχει 326 χιλιόμετρα και μπορείτε να φτάσετε μέσω Λαμίας και Δομοκού. Από την Θεσσαλονίκη  απέχει 240 χιλιόμετρα μέσω Λάρισας και Καρδίτσας.

Κική - Τάσος Ε2

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Λουκά το μπλοκ μας τελικά έχει εκπληκτικα πράγματα. Μπάβο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή