ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Πηνειός


Ο Πηνειός, ή Σαλυβρίας είναι ποταμός της Θεσσαλίας. Οι πήγες του βρίσκονται στην Πίνδο. Δέχεται όλα τα νερά από τους παραπόταμους της Δυτικής Θεσσαλίας τα οποία άλλοτε σχημάτιζαν λίμνη . Ρέει από τα στενά της Καλαμπάκας - από τη διαβρωτική του ενέργεια δημιουργήθηκαν τα μετέωρα - φθάνει στο θεσσαλικό κάμπο, όπου και διασχίζοντας το πέρασμα της περίφημης κοιλάδας των Τεμπών, μεταξύ Όλυμπου και Όσσας, εκβάλει τελικά στο Θερμαϊκό κόλπο, δημιουργώντας τα δέλτα του κοντά στην κωμόπολη Στόμιο.Το συνολικό μήκος του είναι 205 χιλιόμετρα. Κυριότεροι παραπόταμοι του είναι: Ο Τιταρήσιος,ο Ενιπεας,ο Καλετζης, ο Ληθαιος και το ρεμα Μοργκανι.

Ιωάννα - Σάββας Ε2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου