ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ


Το Σάββατο 14 Μαϊου 2011 στο 9ο και στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας έγινε ο ετήσιος Μαθηματικός διαγωνισμός των Δημοτικών Σχολείων Εορδαίας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε - όπως κάθε χρόνο- με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος Φλώρινας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εορδαίας. Οι συμμετοχές των παιδιών της Ε' και ΣΤ' τάξης ήταν περισσότερες από 200 και η διαδικασία άψογη. Τα παιδιά που ήρθαν στο σχολείο μας για να συμμετάσχουν ανταποκρίθηκαν σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας και πραγματικά όλα έγιναν σε πάρα πολύ όμορφο κλίμα.
Το ενδιαφέρον αυξήθηκε από τα πολύ έξυπνα θέματα και αυτό φάνηκε από τις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν στην αυλή του σχολείου μεταξύ των παιδιών για τις πολλές και διαφορετικές λύσεις που μπορούσαν να δώσουν .
Τελικά τα Μαθηματικά μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και να δημιουργήσουν μια άλλη , πιο ενεργητική και θετική στάση των μαθητών απέναντι σ' αυτά.

1 σχόλιο:

  1. Ηταν πολυ ωραια. Τα προβληματα μου αρεσαν . Ειναι σαν αυτα που βαζετε στο μπλογκ σας. Μονο που αργειτε να βαλετε καινουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή