ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η <ΕΛΠΙΔΑ> ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

33 άνθρωποι για 69 ημέρες 700 μέτρα κάτω από τη γη. Για 17 ημέρες κανείς δεν ήξερε ότι ζουν. Μια τραγωδία για ένα έθνος που δεν πρόλαβε να κλείσει τις πληγές του πρόσφατου μεγάλου σεισμού. Η ελπίδα ήρθε δεκαεπτά ημέρες μετά την τραγωδία. 33 διασωθέντες μεταλλωρύχοι σε 50 τετραγωνικά μέτρα για 69 ημέρες επιβίωσαν σε μια ιδιότυπη κοινότητα με έναν κόσμο ολόκληρο 700 μέτρα πάνω απ τα κεφάλια τους να εύχεται, να προσεύχεται τη διάσωσή τους. Η τεχνολογία που δεν μπόρεσε να αποτρέψει την κατάρρευση του ορυχείου στις 5 Αυγούστου, μπόρεσε να σώσει τις ζωές των μεταλλωρύχων και την ελπίδα του πολύπαθου έθνους της Χιλής. Επιστρατεύτηκαν ειδικοί της ΝΑΣΑ , γιατροί, ψυχολόγοι για την υποστήριξη , βιολογική και ψυχολογική, των έγκλειστων. 33 άνθρωποι κάτω από τη γη, 33 μικρές ιστορίες με σημασία γιατί είναι καθημερινές κι αληθινές . Τόσο αληθινές που τα γεγονότα τις μεταμορφώνουν, τις μεγαλώνουν στα μάτια μας, γίνονται δικές μας, προσωπικές. Κάποιος από αυτούς είδε σε video τη νεογέννητη κόρη του που γεννήθηκε αυτό το διάστημα .
Την ονόμασαν <εσπεράντσα> δηλαδή ΕΛΠΙΔΑ.

2 σχόλια:

  1. τελικά πάντα υπάρχει ελπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ανθρωπος ειναι παντου ιδιος. Ο πόνος ,η χαρά, η ελπίδα παντού ίδια.Δεν εχουν χρωμα, θρησκεια και εθνικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή