ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ρ Ο Δ Ο Σ


Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου και ο κυριότερος μαγνήτης μαζικού τουρισμού στην Ελλάδα. Όμορφη από κάθε άποψη και ενδιαφέρουσα γιατί έχεις να δεις αμέτρητα πράγματα. Τα κύρια αξιοθέατα της Ρόδου είναι, χωρίς αμφιβολία, η μεσαιωνική παλιά πόλη , τα 100 χλμ αμμουδιών σε όλο το μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού, από την πόλη της Ρόδου έως το νότιο άκρο του και επίσης ο πασίγνωστος και….. ανύπαρκτος πλέον Κολοσσός της .
Η αρχαία ακρόπολη της Λίνδου είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος ενώ το χωριό της Λίνδου είναι, σίγουρα, ένα από τα πιο γραφικά χωριά.
Στην Πόλη της Ρόδου υπάρχει το μικρό λιμάνι Μανδράκι. Σε κάθε πλευρά της εισόδου του υπάρχει και ένα ελάφι (από τη μία ένα αρσενικό και από την άλλη ένα θηλυκό). Πάνω στα ελάφια αυτά στηριζόταν ο περίφημος και θεόρατος Κολοσσός της Ρόδου (μπρούντζινο άγαλμα του Θεού Ήλιου 3ος αι. π.Χ και ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου) .
Στον κυματοθραύστη του λιμανιού βλέπεις και τους τρεις Μεσαιωνικούς Ανεμόμυλους.
Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου εκπλήσει όποιον την επισκέπτεται . Τείχη, κάστρα, στοές, φρούρια και παλάτια σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Η πόλη περικλείεται από το μεσαιωνικό τείχος με επτά πύλες και χωρίζεται σε δύο μέρη: το βόρειο, που περιλαμβάνει την Ακρόπολη των Ιπποτών και το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων (Καστέλο) και στο νότιο, όπου βρίσκεται η Χώρα, η κατοικία των κατώτερων κοινωνικών τάξεων.
Κωνσταντίνος Λαζ. ΣΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου