ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ: Κολύμπι ή ποδόσφαιρο;


Η κολύμβηση σίγουρα είναι καλύτερο άθλημα από το ποδόσφαιρο.
1. Η κολύμβηση γυμνάζει όλους τους μυες ενώ το ποδόσφαιρο όχι.
2. Με την κολύμβηση μπορείς να νιώσεις το νερό να σε δροσίζει και δεν ιδρώνεις, αντίθετα με το ποδόσφαιρο
3. Μπορείς να κολυμπήσεις σε πισίνα όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς να νιώθεις βροχή ,χιόνι, καύσωνα. Όμως με το ποδόσφαιρο δε νιώθεις άνετα. Για παράδειγμα το καλοκαίρι έχει υπερβολική ζέστη και οι ποδοσφαιριστές ιδρώνουν πολύ. Το Φθινόπωρο βρέχει και το γήπεδο γεμίζει λάσπες, την Άνοιξη γεμίζει έντομα και το Χειμώνα έχει υπερβολικό κρύο.
Αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να μη σου αρέσει το κολύμπι; Όλα αυτά αρκεί να ξέρεις να κολυμπάς.

Υ.Γ Μπορείς να ασχοληθείς πιο <επαγγελματικά> με το κολύμπι αν θέλεις με το να γίνεις μέλος ενός συλλόγου.

Σοφία Νερ.




Οι γυναίκες στα παλιότερα χρόνια δεν μπορούσαν να παίζουν, να αθλούνται και να δουλεύουν. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν. Αντί να βλέπουν άντρες και παιδιά να παίζουν έξω με μπάλες ενώ αυτές έμεναν μέσα, σήμερα παίζουν κι αυτές...

Γράφονται σε αθλητικές ακαδημίες και ομάδες κι έτσι ξεσκάν και παίρνουν έτσι την <εκδίκησή> τους.
Οι άνθρωποι χρειάζονται παρέα για να μην είναι μόνοι. Αντί ,λοιπόν, να κάθεστε με το σάντουιτσ στο χέρι και τα μάτια στην τηλεόραση, καλέστε φίλους και παίξτε ποδόσφαιρο. Ένα άθλημα , παιχνίδι, διασκέδαση για αγόρια και κορίτσια, για νέους και για νέες, για μπαμπάδες και μαμάδες, για όλους. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται ευχάριστα κι από ανθρώπους με αναπηρίες. Με καρότσι ,αν χρειάζεται, ή με εντολές (για τυφλούς).
Δε λέω , το κολύμπι είναι ένα καλό άθλημα, αλλά πόσοι άνθρωποι δε μπορούν να κολυμπήσουν για διάφορους λόγους; (δε μπορούν ή δεν ξέρουν)Σκεφτείτε το λίγο; Μπείτε λίγο στη θέση τους;
Ποδόσφαιρο μπορείς κι απλά να παρακολουθείς απ΄την εξέδρα και να διασκεδάζεις. Υπάρχουν τόσες ομάδες που μπορείς να υποστηρίζεις , τόσοι ποδοσφαιριστές που μπορείς να θαυμάζεις. Στο κολύμπι μόνο αν κάποιος δικός σου αγωνίζεται έχεις ενδιαφέρον.
Το νερό ξέρω πως σε δροσίζει αλλά και το ποδόσφαιρο με τα κοντομάνικα το καλοκαίρι κι ένα μπουκαλάκι νερό είναι μια χαρά.
Όλγα Τσ.

5 σχόλια:

  1. petroula(kai eimai akoma edo)Τρίτη, 08 Νοεμβρίου, 2011

    Εγώ πάω κολυμβητήριο αλλά λέω ποδόσφαιρο δαγκωτό... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. podosfairo kai ta myala sta kaggela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τι να σας πω.... μια φορά εγραψα ενα καλο κειμενο και δεν το αναγνωρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xixixi bravo paidia me knt perifani ....
    o.t.

    ΑπάντησηΔιαγραφή