ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

COVID 19 KAI ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Λόγω της πανδημίας του covid-19 αποφασίσθηκε τα σχολικά μαθήματα να γίνονται με   τηλεκπαίδευση σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας μας. Η τηλεκπαίδευση γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε είναι η webex.

 Η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε το Μάρτιο του 2019 και συνεχίζετε μέχρι σήμερα. Τελευταία φορά που κάναμε με το σχολείο μου ήταν τον Φεβρουάριο του 2022.

 Στην τηλεκπαίδευση ο κάθε μαθητής από το σπίτι του συνδέεται στην πλατφόρμα του δασκάλου/δασκάλας και παρακολουθούνε τα μαθήματα που τους διδάσκει. Όταν θέλουμε να πάρουμε τον λόγο πατάμε ένα κουμπί που απεικονίζει ένα κίτρινο χέρι και εμφανίζεται στην κάμερα του κυρίου, μετά περιμένουμε να μας δώσει τον λόγο για να μπορούμε να μιλήσουμε. Ότι λέει κάθε χρήστης (μαθητής ή δάσκαλος) το ακούνε όλοι όσοι είναι στην πλατφόρμα αυτήν. Υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσουμε μεταξύ μας μέσω μηνυμάτων αλλά ο κύριος μας, δεν μας επιτρέπει. Αυτός που δημιούργησε αυτήν την πλατφόρμα (o host) μπορεί να κάνει κοινή χρήση οθόνης, να βγάλει άτομα από την πλατφόρμα, μπορεί να μας κλείσει το μικρόφωνο όποτε θέλει και μπορεί να ορίσει κάποιον άλλο υπεύθυνο.

 Η τηλεκπαίδευση γίνεται για λόγο προστασίας από τον covid, λόγω χιονοπτώσεων και λόγω χαμηλής θερμοκρασίας.

 Με την τηλεκπαίδευση προστατευόμαστε από αρρώστιες, από κρύο αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί με τους άλλους μαθητές και με τον δάσκαλό μας και αυτό δεν είναι ευχάριστο.

            

Δημήτρης Κ.

 Στ1 9ου Δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου