ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Η τέχνη των σκουπιδιών

    Η καλλιτέχνης, Angela Haseltine Pozzi, σχεδιάζει και κατασκευάζει θαλάσσια πλάσματα από σκουπίδια.Όλα τα πλαστικά σε αυτά τα γλυπτά προέρχονταν από την παραλία: πλαστικά μπουκάλια , παιχνίδια και πλαστικές σακούλες. Υπάρχει ένα μεγάλο κόκκινο χταπόδι, ένας ιππόκαμπος, μια θαλάσσια χελώνα ακόμα και η ουρά μιας φάλαινας.              

      Υπάρχουν εκατοντάδες κομμάτια πλαστικού σε κάθε γλυπτό. Ο κόσμος επισκέπτεται την έκθεση και σκέφτεται το περιβάλλον. 

Ένας επισκέπτης όταν είδε αυτά τα γλυπτά είπε: «Δεν σκεφτόμουν το πλαστικό στους ωκεανούς, αλλά τώρα καταλαβαίνω. Η τέχνη εδώ δείχνει πολλά διαφορετικά θαλάσσια πλάσματα φτιαγμένα από σκουπίδια. Αυτά τα πλάσματα ζούσαν παλιά σε μια καθαρή και όμορφη θάλασσα, αλλά τώρα κολυμπούν σε μια θάλασσα γεμάτη σκουπίδια!».

            Νικολέττα Κ.   ΣΤ1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου