ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΤΡΙΑ ΡΕΚΟΡ Guinness ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι περισσότερες
έλξεις σε ένα λεπτό

  Ο πατρινός Ορέστης Τριαντόπουλος στις αρχές  Φεβρουαρίου του 2022, κατάφερε να μπει στο βιβλίο Guinness για τις περισσότερες έλξεις (28) με εναλλαγή χεριών σε ένα λεπτό.  Αυτό το κατάφερε σε ένα event που διοργάνωσε ο ίδιος στο Νότιο Πάρκο.

 

Η μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο

  Στη 1η Ιουνίου 2008 1ο Φεστιβάλ Μπουγάτσας στην πόλη των Σερρών, παρασκευάστηκε, από σαράντα Σερραίους,  η μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο. Είχε είκοσι μέτρα μήκος, εξήντα εκατοστά πλάτος και ήταν 182 κιλά.  

 

Κούρεμα αντοχής

Στις 26 Ιουνίου του 1976 ο Χρήστος Αγγελόπουλος  κατάφερε να πάρει μια θέση στο βιβλίο Guinness. Για να το καταφέρει αυτό ο κομμωτής κούρευε, χτένιζε και περιποιόταν ασταμάτητα για 97 ώρες και 15 λεπτά ανθρώπους δωρεάν. Στο διάστημα αυτόν τον ωρών πέρασαν από τα του κομμωτή 274 πελάτες με αποτέλεσμα να πάρει αυτό το ρεκόρ από τον Ιταλό Πίνο Αμάτο.

πηγες:

https://www.angelopouloshair.gr/blog/o-ellinas-kommotis-pou-to-1976-katerripse-to-rekor-kourematos-antochis-kai-mpike-sto-biblio-gkines

https://www.zougla.gr/greece/article/rekor-gines-gia-ti-mpougatsa-apo-tis-seres

https://www.in.gr/2022/02/04/greece/enas-patrinos-mpike-sto-vivlio-gkines-pos-ta-katafere/

 

Ελένη Γ.       ΣΤ1

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου