ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ!


«Δυστυχώς το ποδόσφαιρο θεωρείται ακόμα ανδρικό άθλημα. Όμως, περισσότερο θεωρείται ανδρικό άθλημα από αυτούς που παρακολουθούν, χωρίς να είναι ουσιαστικά οι εμπλεκόμενοι. Δηλαδή μου φάνηκε περίεργο ότι τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα να δουλεύω σε ΠΑΕ οι γνωστοί και οι γνωστοί των γνωστών το έβρισκαν ιδιαίτερα περίεργο ότι μια γυναίκα δούλευε στο ποδόσφαιρο. Στις ΠΑΕ υπάρχουν γυναίκες εδώ και πολλά χρόνια, δεν βγαίνουν εύκολα στην πρώτη γραμμή, αλλά υπάρχουν. Ούτε μου αμφισβητήθηκε ποτέ η γνώση του ποδοσφαίρου από αυτούς που δουλεύουν στον αθλητισμό. Ήταν οι απ' έξω, που ή εντυπωσιάζονται και το θεωρούν κάτι πολύ ωραίο ή είναι λίγο σφιγμένοι, προσπαθούν να σου εξηγήσουν πράγματα ή θεωρούν ότι δεν τα ξέρεις όσο καλά όσο θα τα ήξερε ένας άνδρας».   
                                                                                                                                  
             Αυτή ήταν η θρυλική απάντηση της  Αργυρώς-Ελισάβετ  Μανώλη σε έναν δημοσιογράφο.Η Αργυρώ-Ελισάβετ είναι μια από τις πιο περίφημες καθηγήτριες στο κορυφαίο αθλητικό πανεπιστήμιο,το Loughborough University!
             
             Αυτή η δήλωση μας δείχνει ότι η γυναίκα μπόρει να σπάσει το στερεότυπο του <<ανδρικού>> αθλήματος που ονομάζεται ποδόσφαιρο!     

                                       ΛΥΔΙΑ Φ.   ΣΤ1

1 σχόλιο:

  1. Καλά λέει. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Το σημαντικό είναι να περνά ο ποδοσφαιριστής καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή