ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

       Η ράτσα γερμανικού ποιμενικού (λυκόσκυλου),  είναι από της πιο γνωστές ράτσες του κόσμου και κατάγονται από τη Γερμανία.

    Αυτό το σκυλί έχει ένα χαρακτηριστικό, ότι μέχρι να ρίξει το παιδικό τρίχωμα δεν ξέρουμε τι χρώμα θα έχει η γούνα του. Το σύνηθες χρώμα του είναι μαύρο και χρυσό.

      Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι η πυκνή ουρά, τα μυτερά αυτιά και ότι μοιάζει με λύκο.  Το αρσενικό έχει βάρος 30 με 40 κιλά και ύψος 60 με 65 εκατοστά, ενώ τα θηλυκό έχει βάρος 22 με 32 κιλά και ύψος 55 με 60 εκατοστά.   Τα σκυλιά αυτά είναι πολύ έξυπνα για αυτό χρησιμοποιούνται στην έρευνα, διάσωση και ιχνηλάτηση (αστυνομικοί και στρατιωτικοί σκύλοι).Υπακούν πάρα πολύ τον άνθρωπο και είναι ασφαλές για κατοικίδιο της οικογένειας.

   Αυτά όμως όπως σε προσέχουν θέλουν φροντίδα για να έχουν καλή υγεία αλλά και ψυχολογία.

 


                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ .        ΣΤ1

                                                                                              

1 σχόλιο: