ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΕΣΠΕΣ

 Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 επισκεφθήκαμε την Φλώρινα και τις Πρέσπες. 

ΦΛΩΡΙΝΑ
Στα πλαίσια του προγράμματος που κάνουμε στα εργαστήρια δεξιοτήτων για τον φυσικό πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας είδαμε το ποτάμι της Φλώρινας , τον Σακουλέβα, που περνάει μέσα από την πόλη και την ομορφαίνει. 


ΣΑΚΟΥΛΕΒΑΣΠεράσαμε από το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας που δεν είχε βέβαια χιόνι και κατευθυνθήκαμε προς τη μικρή Πρέσπα.

ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ

 

 

Περάσαμε την πλωτή πεζογέφυρα και φτάσαμε στον κύριο σκοπό της επίσκεψής μας. Τον Άγιο Αχίλλειο.  Το μικρό νησάκι που κατοικείται από 21 κατοίκους και η επικοινωνία του με τη στεριά γίνεται από αυτήν την μοναδική πλωτή πεζογέφυρα των 650 μέτρων.

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ
Εκεί περπατήσαμε στο μικρό νησάκι, περιηγηθήκαμε στο υπέροχο φυσικό του περιβάλλον, είδαμε τις εκκλησίες του και καταλήξαμε στον ομώνυμο ναό του Αγίου Αχιλλείου , ένα κτίσμα του 10ου αιώνα όπου και σταθήκαμε τελικά για να μιλήσουμε για όσα είδαμε . 

Η επίσκεψη ήταν πολύ όμορφη και η επιστροφή μάς βρήκε γεμάτους εικόνες που γέμισαν τα μάτια μας. 

 

ΤΜΗΜΑ Δ1

Η περιοχή γύρω από τις Πρέσπες ήταν γεμάτη ζωή και το περιβάλλον εξαιρετικά όμορφο.

Ακολουθούν και άλλες επισκέψεις στην περιοχή. Σειρά έχουν τοποθεσίες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

ΤΜΗΜΑ Δ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου