ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Μίνι Ταξιδιωτικός Οδηγός για τις Αποκριές


   Επιτέλους έφτασαν οι Αποκριές, που όλοι, και ειδικά εμείς τα παιδιά, περιμένουμε πώς και πώς για να μεταμφιεστούμε και να διασκεδάσουμε!!! Πολύχρωμες σερπαντίνες, κομφετί, στολές για όλα τα γούστα και ατελείωτη χαρά και διασκέδαση!! Ακολουθεί ένας μίνι ταξιδιωτικός οδηγός, με τρία μέρη που μπορούμε να επισκεφθούμε!

Ο διασημότερος προορισμός είναι η Πάτρα, με το Πατρινό καρναβάλι της! Μουσική, χορός, πολύχρωμες στολές, υπέροχα άρματα με τεράστιες φιγούρες είναι όλα αυτά που το κάνουν το  διασημότερο σε όλη την Ελλάδα! Όλη αυτή η γιορτή τελειώνει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με την παρέλαση των αρμάτων πάνω στα οποία χορεύουν ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα του καρναβαλιού.

Μετά την Πάτρα, δεύτερη διασημότερη πόλη για το καρναβάλι της είναι η Ξάνθη. Φυσικά κι εδώ γίνονται ατελείωτα πάρτυ με μουσική και χορό, όπως και διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες για όλους. Οι εκδηλώσεις τελειώνουν με την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών. Αλλά εδώ θα μπορέσετε να δείτε και το έθιμο του <<Τζάρου>>, ένα ανθρώπινο ομοίωμα που το καίνε για να ξορκίσουν το κακό!

Τέλος, πολύ κοντά σε εμάς, στην Κοζάνη, γίνεται το περίφημο έθιμο των <<Φανών>>. Πέρα από την παρέλαση με άρματα και μασκαράδες, το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς ανάβει ο μεγάλος Φανός στην κεντρική πλατεία και ταυτόχρονα ανάβουν και οι μικρότεροι στις γειτονιές. Γύρω από τους Φανούς, ο κόσμος χορεύει με τα Χάλκινα, τραγουδάει, πίνει,  τρώει και διασκεδάζει με όλη του την ψυχή!!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ !!!

                            Χάρης Π.   ΣΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου