ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Καπέλα Σιξτίνα


Είναι προέκταση του Μουσείου του Βατικανού αλλά διατηρεί την αυτονομία του . Εξαιρετικής ομορφιάς και μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας η ορθογώνια αίθουσά του . Η Καπέλα Σιξτίνα (ή σιστίνα) που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, είναι η αίθουσα που γίνεται το κονκλάβιο( δηλ. η εκλογή του Πάπα). Κυριαρχούν τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου με πιο γνωστή τη διάσημη οροφή του ,τη <Δημιουργία του Αδάμ>. Πάνω από την είσοδο του παρεκλησιού η ημέρα της κρίσης με το υπέροχο μπλε χρώμα του μανδύα της Παναγίας.
Το Πανεπιστήμιο villanova έφτιαξε μια εικονική περιήγηση που προσφέρει μια τρισδιάστατη όψη για όσους δεν είχαν την τύχη να δουν το παρεκλήσι με τα μάτια τους.
Απολαύστε την στο

http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου