ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Χρυσαετός


   Ο χρυσαετός είναι από τα πιο γνωστά αρπακτικά πουλιά του Βόρειου Ημισφαίριου. Το επιστημονικό όνομα του είναι Aquilachrysaetos Έχει μέσο άνοιγμα φτερούγας πάνω από 2 μέτρα .Οι χρυσαετόι τρέφονται με μαρμότες ,λαγούς και ποντίκια. Ορισμένες φορές άλλα πουλιά, νυφίτσες, αλεπούδες, μικρές χελώνες και μικρά ελάφια. Διαθέτουν άριστη όραση και μπορούν να εντοπίσουν την λεία τους από πολύ μεγάλη απόσταση.Συνήθως οι χρυσαετοί ζευγαρώνουν δια βίου. Κατασκευάζουν πολλές φωλιές τις οποίες χρησιμοποιούν εναλλάξ. Οι φωλιές τους αποτελούνται από μεγάλα κλαδιά δέντρων, τα οποία ενισχύουν με γρασίδι όταν τις χρησιμοποιούν. Το θηλυκό γεννά δύο μαύρα αυγά ανάμεσα στον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο.Ο χρυσαετός σε καλές συνθήκες διαβίωσης ζει πολλά χρόνια. Μάλιστα, στα αυτοκρατορικά ανάκτορα της Βιέννης, στην αιχμαλωσία και με καλή περιποίηση, υπήρξε αετός που έζησε 100 χρόνια.Ο χρυσαετός αποτέλεσε το μοντέλο για την aquila, το έμβλημα των ρωμαϊκών λεγεώνων Σήμερα περιλαμβάνεται στα εθνόσημα της Αυστρία, Αιγύπτου, Μεξικού, Ρουμανίας και άλλων χωρών.
Πετρούλα - Βασίλης Ε2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου