ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ελιά


ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ:1000 χρονια
ΤΟΠ
ΟΣ:ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΡΠΟΣ:ΜΙΚΡΟΣ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ
ΞΙΝΟΣ

Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Η Αθηνά και ο Ποσειδώνας μάλωναν για το πώς θα ονομαστεί η σημερινή πόλη της Αθήνας. Γι’ αυτό έβαλαν τους πολίτες να διαλέξουν και πρόσφεραν ο καθένας ένα δώρο. Η πόλη θα έπαιρνε το όνομα από τον θεό που θα γινόταν αποδεκτό το δώρο του. Ο Ποσειδώνας τούς πρόσφερε ένα άγριο άλογο . Η Αθηνά τους πρόσφερε ένα νέο φυτό γι’ αυτούς που λέγονταν Ελιά. Η πολίτες διάλεξαν την Ελιά, γι’αυτό και η πόλη ονομάστηκε ΑΘΗΝΑ.


Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ελιά στην μαγειρική. Στέφονταν με αυτή οι Ολυμπιονίκες στην αρχαιότητα.

Η ΕΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα την Ελιά την χρησιμοποιούμε για να παράγουμε ελαιόλαδο . Επίσης η Ελιά είναι στα βάση της μεσογειακής διατροφής .Ο καρπός της Ελιάς είναι θαυμάσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Η Ελιά παρέχει φυτικές ίνες και μέταλλα και είναι πηγή Βιταμίνης Ε που είναι φυσικό αντιοξειδωτικό.

Θέμης - Καλλιόπη Ε2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου