ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΒΕΡΓΙΝΑ -ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ

ΤΑΦΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β'

     Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 επισκεφθήκαμε τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας που ήρθαν στο φως το 1977 από τον Μανόλη Ανδρόνικο.

 

                                               Συνδυάζοντας το μάθημα της Ιστορίας με όλα τα οφέλη από μια εκδρομή έξω από τους χώρους του σχολείου τα τμήματα Δ1 και Δ2 κάναμε την πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στους βασιλικούς τάφους στην πρώτη πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου ,στις αρχαίες Αιγές. 
ΧΡΥΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους τάφους του Βασιλιά Φιλίππου Β' και του Αλεξάνδρου Δ' (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και όλα όσα εκτίθενται στο μουσείο που βρίσκεται κάτω από τη Μεγάλη Τούμπα στη Βεργίνα. 

Μοναδικά όλα . Οι χρυσές λάρνακες, τα ολόχρυσα στεφάνια των βασιλιάδων, οι πανοπλίες και τα όπλα του Φιλίππου, η μοναδική τοιχογραφία της αρπαγής της Περσεφόνης  και τόσα άλλα ...

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ
Τα παιδιά και των δύο τμημάτων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ προσοχή μέσα στον χώρο. 
Δ1 ΚΑΙ Δ2 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου