ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Τον Ιανουάριο του 2008, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ  αποφάσισε ομόφωνα να καθιερωθεί η 2η ημέρα του Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, με στόχο να υπογραμμιστεί η ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, πάνω από το 80% των ενηλίκων που πάσχουν από αυτισμό παραμένει εκτός της αγοράς εργασίας. Έτσι, για το 2015, η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού είναι αφιερωμένη στις επαγγελματικές προοπτικές των ατόμων αυτών.
Σοβαρές έρευνες υποδεικνύουν ότι τα άτομα με αυτισμό διαθέτουν δεξιότητες που όχι μόνο μπορούν να αξιοποιηθούν στον επαγγελματικό στίβο αλλά μπορούν να κάνουν το άτομο να διαπρέψει σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.
 Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου