ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ … ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ» - «Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»    Πριν λίγο καιρό διαβάσαμε με την οικογένειά μου ένα άρθρο για ένα παιδί από άλλη χώρα το οποίο παρόλο που είχε τους καλύτερους βαθμούς σε όλο το σχολείο, δεν του έδωσαν την σημαία στην παρέλαση. 
    Στεναχωρήθηκα πολύ εξαιτίας αυτού του γεγονότος και σκέφτηκα ότι δυστυχώς και σήμερα υπάρχει ρατσισμός ακόμη και στα μικρά παιδιά. 
Βέβαια ,πολλοί  θεωρούν πως την ελληνική σημαία θα έπρεπε να την κρατάει ένας Έλληνας , για να τιμήσει την ιστορία μας και την εθνική μας επέτειο. Όμως δεν είναι πολύ τιμητικό για εμάς να θέλει ένας ξένος να κρατάει τη δική μας σημαία; Και να θεωρεί ότι και γι αυτόν είναι τιμή αυτό;
Εμείς θα δεχόμασταν να παρελάσουμε με το εθνικό σύμβολο μιας άλλης χώρας; 
Είναι λοιπόν πολύ θλιβερό να συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά απέναντι 
σε έναν μαθητή μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από άλλη χώρα. 
  Το σωστό είναι όλοι να είμαστε ίσοι , να υπάρχει αγάπη, σεβασμός και στήριξη μεταξύ μας! 
Τότε η μαθητική κοινωνία θα είναι ευτυχισμένη και θα λειτουργεί ομαλά! 
Τέλος, αν καταφέρουμε να περιορίσουμε τον ρατσισμό, τότε κανένα παιδί δεν θα νιώθει μειονεκτικά, δεν θα λυπάται και στο μέλλον θα γίνουμε όλοι ολοκληρωμένες και  ελεύθερες προσωπικότητες. 

Θεοδούλα  Σ.    ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου