ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ 2 Την Πέμπτη το πρωί τα παιδιά του ΣΤ2 κατέβηκαμε και πήραμε τους μικρούς μας φίλους του Α1 και τους φέραμε στο τμήμα μας .
Είχαμε προετοιμάσει την αίθουσα να υποδεχτεί τα παιδιά και είχαμε προετοιμαστεί   για την απασχόλησή τους το πρώτο δίωρο.
Διαλέξαμε  το παραμύθι του Εξυπερύ <Ο μικρός Πρίγκηπας> και τους το διαβάσαμε προβάλλοντας ταυτόχρονα εικόνες του παραμυθιού στον πίνακα της τάξης από το διαδίκτυο (bedtimestories.gr) . 
Ύστερα αφού μιλήσαμε για το παραμύθι και τα μηνύματά του, ζωγραφίσαμε εικόνες από αυτές που είδαμε μέσα στις περιπλανήσεις του πρίγκηπα. 
Τέλος στολίσαμε τον έναν άδειο τοίχο της αίθουσας με τις ζωγραφιές των μικρών μας φίλων.

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι βγήκαμε - δυστυχώς για λίγο- έξω στην αυλή και παίξαμε το παιχνίδι με το μαντηλάκι.
Ηταν ένα πολύ όμορφο δίωρο και μια πολύτιμη και ευχάριστη δράση και για τα μικρά και για τα μεγάλα παιδιά.
 Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη αφού οι ιδέες άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή από τα παιδιά. Μπήκαμε σε ένα δρόμο που δεν ξέρουμε πού ακριβώς θα βγάλει αλλά , μέχρι τώρα, ομορφαίνει τις μέρες μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου