ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 Την Τετάρτη 14/5/2014  οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων την έκθεση Αρχαία ελληνικής τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά. 
Εντυπωσιακά εκθέματα μάρτυρες του θαυμαστού ελληνικού τεχνολογικού πολιτισμού. 
Η υπηρέτρια του Φίλωνα (πρωτοποριακό ρομπότ) , ο μηχανισμός των Αντικυθήρων , τα αυτόματα του Ήρωνος ο υδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και τόσα άλλα.
Εντυπωσιασμένοι όλοι μας από την ατελείωτη ευφυΐα των Ελλήνων και την πολυπλοκότητα των κατασκευών φύγαμε παίρνοντας μαζί μας τις εικόνες και τα ερωτηματικά που μας δημιούργησαν . Πώς σκέφτηκαν τόσο έξυπνες κατασκευές; Πώς αυτή η ευφυία αξιοποιήθηκε; Και πόσο θαύμασαν όλα τα παιδιά την απλοχεριά των Ελλήνων που πρόσφεραν , δίχως να ανταμειφθούν,  όλη αυτή την τεχνογνωσία σε όλον τον κόσμο. Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε τη Δημοτική βιβλιοθήκη της Κοζάνης όπου παρακολουθήσαμε μια υπέροχη προβολή ταινίας που μας ταξίδεψε στους πλανήτες και τα αστέρια. Οδηγοί μας σ αυτό το ταξίδι οι ερασιτέχνες αστρονόμοι της Κοζάνης. Τους ευχαριστούμε για το ταξίδι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου