ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

'Υιοθετώντας" ένα πρωτάκι         Φέτος ,για πρώτη φορά στο σχολείο μας ,αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το θεσμό του «μεγάλου φίλου» των μικρών παιδιών της Α’  τάξης. .  Ο στόχος προφανής και σημαντικός.

Από την πρώτη τους ημέρα στο σχολείο , αναλάβαμε να τα υποδεχτούμε . Κάθε μαθητής της ΣΤ τάξης ανέλαβε ένα «πρωτάκι» , γνωριστήκαμε μεταξύ μας , τα ξεναγήσαμε στους χώρους του σχολείου και αναλάβαμε να παίξουμε το ρόλο του «μεγάλου φίλου» .
Στον πρώτο μας περίπατο πιαστήκαμε χέρι χέρι , κάναμε μια όμορφη βόλτα στη γειτονιά του σχολείου και παίξαμε μαζί τους στους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου. Τους δείξαμε τις  επικίνδυνες γωνιές και στο τέλος μαζέψαμε μαζί τα σκουπίδια του χώρου.
Έχουμε προγραμματίσει και άλλες όμορφες δράσεις που θα μας δέσουν μαζί τους  και θα τους κάνουν να αισθάνονται όμορφα αλλά και ασφαλείς στο περιβάλλον του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου