ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ραδιόφωνο<<Γεια σας, 
εγώ το ραδιόφωνο, γεννήθηκα στις αρχές του 1900 και πρώτη φορά μετέδωσα ραδιοφωνική εκπομπή το 1920 στην Νέα Υόρκη.
                Η μουσική που έπαιξα άρεσε πολύ στο κόσμο και άρχισαν να ψάχνουν να αγοράσουν ραδιόφωνο. Βοήθησα κυρίως στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο με την μετάδοση νέων συμπληρώνοντας τις  εφημερίδες.
                Το 1923 έφτασα στην Ελλάδα ,με αρκετά χρόνια καθυστέρησης ,και εγκαταστάθηκα στη Θεσσαλονίκη. 20 ολόκληρα χρόνια λειτούργησα στην πόλη μεταδίδοντας εκπομπές και θεατρικούς διαλόγους.
                Όταν εμφανίστηκε η τηλεόραση οι άνθρωποι με παράτησαν , αλλά  στις αρχές της δεκαετίας το ’50,  ξανά επέστρεψα στα σπίτια τους με την βοήθεια του Rockn Roll.


Έγινα σημαντικό μέσω ενημέρωσης και πληροφόρησης για την Ελλάδα όταν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου δημιούργησαν έναν ραδιοφωνικό σταθμό με συνθήματα κατά της Χούντας.
Αχ…….. αυτή είναι η ιστορία μου, όλο το βράδυ την σκεφτόμουν …. καλή ημέρα…. ΖΖΖΖΖΖΖΖΖ………………..>>

Ευθυμία Χ    ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου