ΑΕΡΟΣΤΑTΟ

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Τμήμα Ε1
Το < αερόστατο> είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με εικόνες, σκόρπιες λέξεις και ήχους που έχουν άλλο βάρος από το συνηθισμένο. Όχι γιατί η ματαιοδοξία μας τις κάνει πιο σοβαρές αλλά επειδή η φωνή μας τις κάνει πιο ακριβές στα μάτια και τα αυτιά μας.
Χώρος υπάρχει για όποιον θέλει το ταξίδι. Προορισμός είναι το <οπουδήποτε έχει καθαρό αέρα >και σημάδι επιστροφής ο ορίζοντας
Κοπιάστε, καλώς ήρθατε.

ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαλέξαμε για εσάς...

Διαλέξαμε για εσάς...
<... ... σε μια γεμάτη καρδιά υπάρχει χώρος για όλα, σε μια άδεια δεν υπάρχει χώρος για τίποτα...>> Antonio Porchia

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΑΣ 2


 Και να !!!
οι σπόροι μας ήδη ξέφυγαν απ το χώμα, όρθωσαν το μικρό τους ανάστημα και ψάχνουν τον ήλιο, να δυναμώσουν , να δημιουργήσουν τη ζωή...
Πόσο περίεργο φαίνεται , αλλά και μαγικό ταυτόχρονα. Ο σπόρος για να αναστηθεί και να ζήσει πρέπει πρώτα να θαφτεί στο χώμα.

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, στο μικρό μας αυτοσχέδιο <θερμοκήπιο>, θα πειραματιστούμε κι ίσως -αν έχουμε και λίγη βοήθεια- κάποια στιγμή ίσως να καταφέρουμε να έχουμε έναν πραγματικό κήπο στην πίσω αυλή.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

"Gracias, Grecia" - "Ευχαριστούμε Ελλάδα"

Ένα υπέροχο βίντεο όπου Ισπανοί μαθητές ευχαριστούν την Ελλάδα για όσα έδωσε στην ανθρωπότητα

Ραδιόφωνο



<<Γεια σας, 
εγώ το ραδιόφωνο, γεννήθηκα στις αρχές του 1900 και πρώτη φορά μετέδωσα ραδιοφωνική εκπομπή το 1920 στην Νέα Υόρκη.
                Η μουσική που έπαιξα άρεσε πολύ στο κόσμο και άρχισαν να ψάχνουν να αγοράσουν ραδιόφωνο. Βοήθησα κυρίως στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο με την μετάδοση νέων συμπληρώνοντας τις  εφημερίδες.
                Το 1923 έφτασα στην Ελλάδα ,με αρκετά χρόνια καθυστέρησης ,και εγκαταστάθηκα στη Θεσσαλονίκη. 20 ολόκληρα χρόνια λειτούργησα στην πόλη μεταδίδοντας εκπομπές και θεατρικούς διαλόγους.
                Όταν εμφανίστηκε η τηλεόραση οι άνθρωποι με παράτησαν , αλλά  στις αρχές της δεκαετίας το ’50,  ξανά επέστρεψα στα σπίτια τους με την βοήθεια του Rockn Roll.


Έγινα σημαντικό μέσω ενημέρωσης και πληροφόρησης για την Ελλάδα όταν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου δημιούργησαν έναν ραδιοφωνικό σταθμό με συνθήματα κατά της Χούντας.
Αχ…….. αυτή είναι η ιστορία μου, όλο το βράδυ την σκεφτόμουν …. καλή ημέρα…. ΖΖΖΖΖΖΖΖΖ………………..>>

Ευθυμία Χ    ΣΤ2

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αστερίξ και το χρέος

 Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 το σχολείο μας παρακολούθησε την παράσταση <Ο Αστερίξ και το χρέος>.
Την παράσταση ανέβασε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Ένα έξυπνο έργο που συνδύασε το γνωστό μύθο του ανυπότακτου γαλατικού χωριού με τη σημερινή κατάσταση που βιώνει η χώρα μας.
Το θεατρικό άρεσε πολύ στα παιδιά .
Το έξυπνο σενάριο , τα πολύ όμορφα κοστούμια και τα έξυπνα σκηνικά ενθουσίασαν τους μαθητές που -αν και μικροί- έκαναν τις συνδέσεις του σεναρίου με την  Ελλάδα της κρίσης. 
Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης εδώ και χρόνια ανεβάζει πολύ φροντισμένες παραστάσεις  που τιμούν το θεατή ,μικρό ή μεγάλο.